Başarı Öyküleri

Prisync - E-ticarette KOBİ’lere özel avantajlar geliştirdiler

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Burç Tanır ve ortaklarının 2013’te kurduğu Prisync, e-ticaret sitelerine fiyat takibi hizmeti sağlarken markalara da belirledikleri minimum fiyatları takip etmelerine yönelik hizmet veriyor. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde kuluçka projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Prisync, dünyanın dört bir yanından her şirketin kolaylıkla kullanabileceği bir tasarıma sahip.

Segmentify - Boğaziçi Üniversitesi HayalEt Kuluçka’dan Çıktı, Dünyaya Açıldı!

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından işletilen HayalET Kuluçka Merkezi’nde geliştirilen Segmentify, ACT fonundan 200 bin Euro ve Startershub’dan 100 bin Euro destek alarak küresel pazarlara açılmak üzere yola çıktı.

E-ticaret sitelerinde ziyaretçileri sayfa üzerindeki davranışlarına göre tanıyarak onlara en doğru zamanda en doğru ürünlerin gösterilmesini ve dönüşüm oranlarının artırılmasını sağlayan Segmentify, dört farklı ülkede 20 binden fazla e-ticaret ve içerik sitesi için akıllı ürün önerileri yapıyor.

Neurolize - Geliştirdikleri yeni yazılımla Boğaziçi’nden Şili’ye uzandılar!

Boğaziçi Üniversitesi mezunları tarafından kurulan Neurolize şirketi, Nöro Pazarlama alanında yepyeni, yerli bir yazılım geliştirdi. 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi yenilikçi ve girişimci yarışması olan İşteBU Yarışması’nı kazanan, daha sonra da TÜBİTAK destekli yazılımlarını Şili’de test eden genç girişimcilerin şimdiki hedefi farklı Nöro Pazarlama tekniklerini tek bir çatı altında toplayan bu yazılımı dünya pazarlarına da tanıtmak.

Sentio Sport Analytics - Serdar Alemdar

Boğaziçi Üniversitesi'nin 2010 yılında Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler (yd2yd) yarışmasında birinci olan ve buradan alınan destekle Serdar Alemdar tarafından kurulan ‘Exa-tech’ kısa sürede ‘Sentio Sport Analytics’ yazılımını geliştirilerek spor dünyasının gündemine yerleşti.
Sentio Türkiye’de geliştirilmiş, iki kamera, bir laptop ve bir tabletten oluşan yüksek teknoloji ürünüdür. Oyuncuların gözle görülmeyen performansları hakkında detaylı bilgileri içeren ve gerçek zamanlı olarak analiz eden bir sistemdir. Teknik ekip ve sporcuların taktik ve teknik kararlarını destekler.

PHI Tech Bioinformatics R&D Ltd.- Saliha Durmuş Tekir

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin İşteBU Yenilikçi Proje Yarışmasında, “PHISTO: Patojen-İnsan Protein Etkileşimleri Veritabanı” isimli projesi ile 2012 yılında birinci olan Saliha Durmuş Tekir, aynı proje ile “TÜBİTAK-TEYDEB 1512 Bireysel Girişimcilik” ve “KOSGEB ArGe-İnovasyon” destek programlarından hibe destekler kazanmıştır.